Posturi de Transformare - Energie Electrică
Hoiura oferă o gamă largă de posturi de transformare prefabricate, realizate conform standardelor Enel, pentru rețele electrice urbane, rurale, industriale și proiecte de energie verde.
Detalii Generale

Posturile de transformare sunt componente ale Sistemului Energetic Național (SEN) care convertesc energia electrică de la tensiune medie (10,20kV) la tensiune joasă (230/400V) pentru consumatori rezidențiali, consumatori industriali, iluminat public etc.

Există diverse tipuri de posturi de transformare, cele mai comune fiind cele prefabricate din beton sau metal. Acestea sunt utilizate în rețelele electrice de distribuție în medii urbane și rurale, publice sau industriale, precum și în centralele fotovoltaice sau eoliene, microhidrocentrale și altele.

logo of Hoiura, big H with a sun

Cu Ce Ne Ocupam Noi?

Proiectare pentru joasă și medie tensiune:

  • Atestat tip C1A
  • Proiectare de linii electrice aeriene sau subterane cu tensiuni nominale de 0,4 kV ÷ 20 kV și posturi de transformare cu tensiunea nominală superioară de cel mult 20 kV.

Execuție pentru joasă și medie tensiune:

  • Atestat C2A
  • Execuție de linii electrice aeriene sau subterane cu tensiuni nominale de 0,4 kV ÷ 20 kV și posturi de transformare cu tensiunea nominală superioară de cel mult 20 kV.

Fiecare post de transformare este proiectat pentru a asigura funcționarea și întreținerea pe termen lung în condiții de siguranță maximă. Modelele disponibile includ o instalație de legare la pământ, ca principală măsură de protecție împotriva tensiunilor de atingere și de pas.

De asemenea, iluminatul interior al postului de transformare este asigurat în toate compartimentele. Acesta este activat de limitatori de cursă, acționați la deschiderea ușilor de acces în fiecare compartiment.

Produsele furnizate respectă standardele impuse, reducând la minim posibilitatea apariției unui defect sau scurtcircuit intern. În cazul unui scurtcircuit în celula de tensiune medie sau la capetele terminale ale cablurilor, gazele fierbinți sunt direcționate printr-un sistem special spre compartimentul transformatorului, unde sunt răcite și decomprimate. Astfel, orice pericol atât pentru personalul de exploatare, cât și pentru mediul înconjurător este complet eliminat.

Procesul de racordare la rețeaua de distribuție de energie electrică prin intermediul unui post de transformare se desfășoară conform legislației specifice ANRE.

Pentru informatii click aici.

Post-transformare-Ridicat-De-Macara
electricieni-pe-stalp-electric
Contact